Brug opvaskemaskinen med omtanke, og spar på strømforbruget

Spar energi ved at effektivisere forbruget af din opvaskemaskine

- El-Salg Aalborgs erfarne hvidevare konsulenter har udarbejdet 6 gode energispareråd til brug af opvaskemaskiner.

Nogle gange fristes man til at tænke om det er billigere at vaske op i ”hånden”. Undersøgelser viser dog, at det er det ikke, men du kan med følgende gode råd, påvirke elforbruget i din opvaskemaskine:

Display på Siemens opvaskemaskine

• Skal du købe ny opvaskemaskine er der penge at spare på elforbruget ved at prioritere en maskine med energimærkning A eller B.
• Vedligehold din opvaskemaskine. Rengør maskinen ofte for synlige madrester, så hver vask er effektiv. Vi anbefaler at der løbende køres et renseprogram, for at affedte opvaskemaskinen og fjerne fedt og fedtpropper i indvendige slanger. Nogle opvaskemaskiner kommer selv med en advarsel når programmet er nødvendigt, andre skal man alt efter forbrug, selv huske at starte med et par måneders mellemrum. Vi foreslår Mieles DishClean til brug i alle type opvaskemaskiner.
• Har din opvaskemaskine et eco-program, kan du med fordel bruge dette program, hvis opvasken ikke skal være hurtigt klaret. Dette program tager typisk længere tid, men er strømbesparende.
• Vask ved kun 50 grader. Hvis du kan nedsætte temperaturen med 10-15 grader, kan det spare 10-20% på elforbruget.
• Brug timeren. De fleste opvaskemaskiner har i dag en timer funktion. Ved brug af denne kan du udskyde opvasken til om natten eller om formiddagen, hvor strømmen oftest er billigst.
• Vask kun når opvaskemaskinen er fyldt helt op. Der er nemlig ikke noget væsentligt at spare, ved at maskinen kun er fyldt halvt op. 

Hos El-Salg Aalborg kan du finde forbrugsprodukter som tabs, salt og afspænding her, og selvfølgelig også i vores butik i Aalborg SV.

Spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig. Send en mail, ring på 98180011, eller besøg os i butikken i Aalborg SV