Designer Arne Jacobsen med pibe i hånden

Den internationale anerkendte dansker Arne Jacobsen

Manden bag de klassiske designlamper med navnet AJ hed Arne Emil Jacobsen. Han levede fra 1902 til 1971, og betragtede primært sig selv som arkitekt. Hans karriere startede også med at han tegnede bygninger. Udover adskillige villaer for private, flere skoler og virksomheder, kan kendte bygninger som Danmarks Nationalbanken, SAS Royal Hotel, Bellavista i Klampenborg og Aarhus Rådhus nævnes. Som tiden gik, begyndte Arne Jacobsen også at designe inventar, og det er især kendt at han var manden bag alt til SAS Royal Hotel. Alt som i tapet, lamper, stole, borde, lysestager og bestik. F.eks. blev bestikket "Arne Jacobsen" i mat rustfrit stål designet tilbage i 1957 til netop SAS hotellet, men sælges stadig i dag af Georg Jensen. Arne Jacobsen har desuden designet serien Cylinda for Stelton, som består af en bar-linie og en kaffe/the-linie, med meget enkle, funktionelle og stilrene produkter fremstillet i rustfrit stål.

 Arne Jacobsen har vundet talrige priser igennem årene, og stolene Svanen, Ægget, Myren og Dråben er internationale bestsellere, og har været det i årtier. 

 

Stilrent og klassisk

Jeg har helt tilfældig selv for nylig været på Hotel Koldingfjord i deres værelse, der er dedikeret til Arne Jacobsen. Her er møbler, lamper og armaturer på badeværelset designet af den berømte designer, og på væggene hænger billeder af hans største og kendte designs.

Hotelværelse på Hotel Koldingfjord dedikeret til Arne Jacobsen

AJ

lamper

 AJ lamper i mange forskellige farver på en trappe

I vores sortiment har vi også et stort udvalg af Arne Jacobsen lamper. Både de mest kendte AJ lamper fra Louis Poulsen, som dækker over varianterne bordlamper, væglamper og gulvlamper i mange forskellige klassiske og nye spændende farver, men også Bellevue serien, der produceres af firmaet &Tradition

Arne Jacobsen er stadig lige populære

De klassiske AJ lamper i almindelig og mini udgave
Hos El-Salg Aalborg kan vi her i 2022 mærke, at der stadig er meget stor interesse for Arne Jacobsen lamper, og flere AJ lamper er blandt vores bestsellere. Det er da imponerende efter over 60 år!  

Her ses AJ bordlampen sammen med AJ mini bordlampen.

Søger du inspiration til AJ lamper?

Kig dig omkring i vores online lampeunivers, eller besøg vores store lampebutik på Otto Mønsteds Vej i Aalborg SV.