Spar på strømmen når du vasker

Spar på strømforbruget når du bruger vaskemaskinen

- 8 gode råd fra El-Salg Aalborgs hvidevarer eksperter

Vaskemaskiner er en af de største strømforbrugere i en typisk dansk husholdning. Derfor er der også mange penge at spare, hvis du optimerer forbruget af el når du vasker.

• Køb en vaskemaskine med et godt energimærke. Det er vaskemaskiner mærket med A eller B, som er mest energivenlige. Når du køber vaskemaskiner hos El-Salg Aalborg, kan du se energiklassen på alle produkter, og vores veluddannede personale er klar til at guide dig til det rette valg.
• Fyld vaskemaskinen helt op. Mange vaskemaskiner kan i dag rumme 8-9 kilo tøj, og forholdsmæssigt kan det ikke betale sig kun at vaske f.eks. 6 kilo.
• Brug timerfunktionen. Strøm er generelt set billigst om natten og om formiddagen. Ved at bruge timeren kan man vaske, når strømmen er billigst.
• Brug et ”energispareprogram”. De fleste vaskemaskiner har et spareprogram, som nedsætter både vandforbrug og elforbrug. Denne form for vask tager længere tid, end en standardvask, og man kan med fordel kombinere dette program med timerfunktionen, for at opnå maksimal besparelse.
• Overvej om forvask er nødvendig. I dag er vaskemaskiner så effektive, at forvask sjældent er nødvendigt, så her er det oplagt at spare.

 • Almindelig brug af håndklæder, sengetøj, klude, undertøj og lignende kan med fordel vaskes ved 60 grader, og ikke 90/95 grader.

• Overvej om bukserne kan bruges én dag mere, og vask mere tøj ved kun 30 grader. I dag er der gode vaskemidler på markedet med et højt indhold af vaskeenzymer, som vasker tøjet rent allerede ved 30 grader.

Hos El-Salg Aalborg sælger vi gode og effektive vaskemidler fra Miele.

Vask tøjet rens ved lavere temperaturer med Miele vaskemiddel


• Afkalk vaskemaskinen regelmæssigt. Et tilkalket varmelegeme skal bruge mere energi for at varme vandet op, så det kan godt betale sig at afkalke maskinen løbende. En sidegevinst til dette er, at maskinens levetid også forlænges.

Her kan du købe vedligeholdes produkter til din vaskemaskine.

Vi har et kæmpe udvalg af vaskemaskiner

Her kan du se hele sortimentet af vaskemaskiner fra bla. Miele, Bosch, Siemens og Electrolux.