• 4 års garanti på stort udvalg
  • Professionel vejledning fra fagmænd
  • Mulighed for levering og montering
  • Hurtig levering

Louis Poulsen

PH 3/2 Ravfarvet Glas Gulv "The Water Pump" Limited Edition

14.995,00 kr
Forudbestil i dag. På lager primo oktober.

Om produktet

  • Vægt: 14,9 kg
  • Lyskilde: 1X40W E27
  • Skærme: Mundblæst ravfarvet trelagsglas. Blanke på ydersiden, sandblæste på indersiden.
  • Fodplade, stander og arm: Messing, børstet og ubehandlet.
  • Bemærk: Messingen er ubehandlet. Det betyder, at overfladen vil ændre sig over tid og patinere. Denne proces kan allerede være begyndt, når produktet leveres.
  • Ledningslængde: 4m. Gennemgående afbryder.
  • Ledningstype: Mørk brun tekstilledning.

Produktbeskrivelse

Armaturet er designet ud fra princippet om det reflekterende treskærmssystem. Det retter størstedelen af lyset nedad og udsender et blændfrit lys. Vinklen på lyset kan justeres ved hjælp af armen. Den gule farve og blanke overflade på ydersiden af skærmene giver en blød og diffus lysfordeling i kombination med den sandblæste, matte underside.

PH 3/2 Ravfarvet Glas Gulvlampe "The Water Pump" Limited Edition 2019. Design af Poul Henningsen

PH Limited Edition 2019 vil være tilgængelig fra d. 1. oktober til 31. december. Forudbestil allerede fra 1. september.

Lampen leveres i oktober 2019.

Historien bag

I 1950’erne præsenterede Louis Poulsen en ny læselampe af Poul Henningsen, den berømte pioner inden for dansk design. På grund af dens justerbare arm, der både kan hæves og sænkes, kom lampen hurtigt til at gå under navnet "vandpumpen".

Som en hyldest til Poul Henningsen og hans værk er PH 3/2 Ravfarvet Glas Gulvlampe Louis Poulsens PH Limited Edition i 2019.

Poul Henningsens initialer er smukt indgraveret under kontakten.

Vandpumpen har bibeholdt PH's berømte treskærmssystem fra 1926, som han opfandt for at reducere ubehagsblændingen og forbedre lyset i sine lamper. Skærmene er fremstillet af mundblæst ravfarvet glas – de er gyldne på begge sider og semitransparente, hvilket giver dem et varmt og indbydende lys.

Håndværk

I slutningen af 1920’erne introducerede Poul Henningsen og Louis Poulsen farvede glaslamper for at tiltrække nye kunder, men måske mindede den gyldne atmosfære, som skærmene skabte, også designeren om de gode gamle dage, inden elektricitet blev standard i enhver husstand, og man sad i det bløde skær fra petroleumslamper om aftenen.

Poul Henningsen

Poul Henningsen (1894-1967) blev født i København af den berømte, danske forfatterinde Agnes Henningsen. Han færdiggjorde aldrig sin uddannelse som arkitekt, men studerede ved Københavns tekniske skole på Frederiksberg i perioden 1911-1914, og derefter tre år ved det Tekniske Universitet i København. Han startede ud med at praktisere inden for traditionel funktionalistisk arkitektur, men gennem årene ændrede hans professionelle interesser sig til hovedsageligt at fokusere på belysning, hvilket også er det, der gjorde ham mest berømt.

Historien bag produktet

I 1950’erne præsenterede Louis Poulsen en ny læselampe af Poul Henningsen, den berømte pioner inden for dansk design. På grund af dens justerbare arm, der både kan hæves og sænkes, kom lampen hurtigt til at gå under navnet "vandpumpen". Som en hyldest til Poul Henningsen og hans værk er PH 3/2 Ravfarvet Glas Gulv Louis Poulsens PH Limited Edition i 2019. Vandpumpen har bibeholdt PH's berømte treskærmssystem fra 1926, som han opfandt for at reducere ubehagsblændingen og forbedre lyset i sine lamper. Skærmene er fremstillet af mundblæst ravfarvet glas – de er gyldne på begge sider og semitransparente, hvilket giver dem et varmt og indbydende lys. I slutningen af 1920’erne introducerede Poul Henningsen og Louis Poulsen farvede glaslamper for at tiltrække nye kunder, men måske mindede den gyldne atmosfære, som skærmene skabte, også designeren om de gode gamle dage, inden elektricitet blev standard i enhver husstand, og man sad i det bløde skær fra petroleumslamper om aftenen. Fod, stander og arm er lavet af ubehandlet børstet messing, som understreger vandpumpens autenticitet og skaber en sofistikeret, men alligevel intim og hyggelig stemning i ethvert interiør. Afbryderen på lampen kan spores helt tilbage til Poul Henningsens bordlamper fra 1927. Afbryderen, der også er lavet af børstet messing, er placeret for enden af armen. Poul Henningsens initialer er smukt indgraveret under kontakten. PH Limited Edition 2019 vil være tilgængelig fra 1. oktober til 31. december.

Design to Shape Light

Louis Poulsen har altid stræbt efter at designe lamper og forme lys, der skaber en atmosfære, man føler sig godt tilpas i – både indendørs og udendørs. Lysets form skaber rum, og vores produkter skal leve i harmoni med de rum, de definerer – de skal afgive indirekte, blødt og indbydende lys.

Specifikationer

Mærker Louis Poulsen
Variantgruppe PH 3/2 Ravfarvet Glas
Vejl. Pris 14.995,00 kr